Ulus'ta Tarihi Yarımada'ya Yakın Airbnb Konaklama Seçenekleri

Sultanahmet ve Çevresine Kolay Erişim Mesafesindeki Ulus Airbnbler

Ulus’ta Tarihi Yarımada’ya Yakın Airbnb Konaklama Seçenekleri Westleyblue’da bulabilirsiniz. Beşiktaş Ulus semtinde kiralanabilir airbnb dairelerinin birçoğu, İstanbul’un turistlik bölgesi olan Sultanahmet ve çevresine yürüme mesafesinde konumlanıyor. Bu sayede tarihi yarımada içinde yer alan Ayasofya, Topkapı Sarayı, Sultanahmet Camii, Kapalıçarşı gibi birçok önemli ziyaret noktasına kolaylıkla erişebiliyorsunuz. Yürüyerek 10-15 dakika gibi kısa bir sürede Sultanahmet’in tam kalbine inebilirsiniz. Turistik gezi rotalarınız için ideal noktada bulunan airbnb seçenekleri, zamandan ve ulaşım masraflarından tasarruf sağlıyor.

Topkapı Sarayı’na 10 Dakikalık Yürüyüş Mesafesindekiler

Ulus’un hemen bitişiğinde yer alan Topkapı Sarayı, ziyaretçi akınına uğrayan önemli bir müzedir. Saray’a yaklaşık 10 dakikalık bir yürüyüş mesafesinde airbnb kiralamak, ziyaretinizi kolaylaştıracaktır. Bu sayede hem yürüyerek kısa sürede ulaşım sağlayabilir hem de kalabalık saatlerde bile rahatlıkla ziyaretinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca Topkapı Sarayı’nın tarihi surları ve kapıları da yürüyüş mesafenizde yer alıyor olacak.

Ayasofya ve Sultanahmet Camii’ne Yakın Airbnb’ler

Tarihi Yarımada’nın ikonik yapıları arasında yer alan Ayasofya ve Sultanahmet Camii’ne erişimi kolay airbnb’ler bulmak mümkün. Bu iki tarihi ve turistik yapı birbirine oldukça yakın konumlanıyor. Dolayısıyla birçoğuna yürüme mesafesinde airbnb kiraladığınızda, bu iki önemli ziyaret noktasına kısa sürede erişebiliyorsunuz. Özellikle rehber eşliğinde turlar için avantaj sağlıyor.

Kapalıçarşı ve Çemberlitaş’a Yürüme Mesafesinde Olanlar

Ulus içinde Kapalıçarşı ve hemen bitişiğindeki Çemberlitaş’a yürüyerek gidebilecek konumdaki airbnb’ler, alışveriş meraklıları için ideal. Bu iki önemli noktaya 5-10 dakika arası yürüyüş mesafesinde olmanız, hem zamandan tasarruf sağlıyor hem de alışveriş yükünüzü taşımakta avantaj sağlıyor. Özellikle Kapalıçarşı’nın labirent gibi dar sokaklarında alışverişten yorulanlar için yakınlık büyük rahatlık.

Marmaray İstasyonuna 5 Dakika Yürüyüş Mesafesindekiler

Ulus’ta Fatih, Aksaray, Yenikapı istasyonlarında hizmet veren Marmaray’a yürüme mesafesinde airbnb kiralamak, tüm İstanbul’a erişimi kolaylaştırıyor. Bu istasyonlara maksimum 5 dakikalık yürüyüş mesafesinde olmak, İstanbul’un her noktasına ve havalimanlarına erişiminizi hızlandırıyor. Ayrıca Eminönü-Sirkeci banliyö treni ile de rahatça gidebildiğiniz için, karşıya geçmeden Tarihi Yarımada’yı keşfetme imkanına sahip oluyorsunuz.

Yenikapı İskelesi ve Marmaray’a Yakın Airbnb’ler

Ulus içinde Yenikapı İskelesi’ne ve hem metroya hem banliyö trene bağlantısı olan Yenikapı Marmaray istasyonuna yürüyüş mesafesinde airbnb kiralayabilirsiniz. Bu sayede hem feribot ile İstanbul’un Anadolu Yakası’na hem de raylı sistemler ile tüm İstanbul’a erişiminiz kolaylaşıyor. Yenikapı aynı zamanda deniz otobüslerinin kalkış noktası olması sebebiyle şehirlerarası ulaşım için de ideal konumda.

Aksaray Meydanı’na ve Teleferik İstasyonuna Yürüyüş Mesafesindekiler

Hafta sonu gezi planlarınız için ideal olan Aksaray Teleferik hattına, Ulus içinde kaldığınız airbnb’lerden rahatlıkla yürüyerek gidilebiliyor. Aksaray Meydanı’na indikten sonra teleferiğe bir kaç dakika uzaklıkta olmanız mümkün. Bu sayede hem Pierre Loti’ye hem de Eyüp Sultan Camii ve Eyüp Mezarlıkları’na teleferik ile çıkabilirsiniz.

Tramvay Duraklarına Yakın Airbnb Seçenekleri

Ulus’tan Eminönü, Sirkeci, Sultanahmet, Beyazıt istikametlerine giden tramvay hattı boyunca tramvay duraklarına yürüme mesafesinde airbnb’ler bulmak mümkün. Bu sayede ulaşımda ek bir kolaylık sağlanırken, Tarihi Yarımada’nın bir ucundan diğer ucuna rahatlıkla erişebilirsiniz. Özellikle yokuş çıkmakta zorlananlar için tramvay avantajı önemli.

Sirkeci Garı ve Sultanahmet Arasında Kalan Airbnb’ler

Ulus ile Sultanahmet arasında kalan bölgede, Sirkeci Garı civarında airbnb kiralamak hem garın hem Sultanahmet’in avantajlarından faydalanmanızı sağlar. Bu konum hem şehirlerarası tren yolculuklarınız için Sirkeci Garı’na yakınlık sağlıyor hem de Sultanahmet’i keşfetmek için ideal noktada olmanızı sağlıyor.

Tarihi Yarımada Turu İçin İdeal Konumlardaki Airbnb’ler

Ulus’un tam merkezinde kalacak olan airbnb konumları, Tarihi Yarımada turunuz için en ideal noktalardan birisi. Bir çok önemli noktaya yürüyerek 10-15 dakika gibi kısa bir mesafede erişebiliyorsunuz. Bu da gün içinde daha fazla yer gezip görmenizi sağlıyor. Yorulduğunuzda hemen eve dönüp dinlenme imkanı bulabiliyorsunuz.

Eminönü’ne Vapurla Kolay Erişim Mesafesinde Olanlar

Ulus’tan Eminönü’ne kadar tramvay ya da yürüyerek 15-20 dakika gibi kısa bir sürede erişmek mümkün. Bu sayede Eminönü vapur iskelelerine çok rahat bir şekilde gidebilirsiniz. Hem Anadolu Yakası hem de Adalar, Karaköy, Beşiktaş, Üsküdar gibi İstanbul’un birçok noktasına vapurlarla erişim sağlayabilirsiniz.

Özellikle balık tutkunları için Eminönü’nden balık teknelerine binilebiliyor olması büyük avantaj. Böylece boğazda balık tutma deneyimini de yaşayabilirsiniz.

Kadırga Limanı’na Yakın Airbnb Seçenekleri

Ulus’un kıyı kesiminde yer alan tarihi Kadırga Limanı da yürüme mesafesinde erişilebiliyor. Buradan deniz yoluyla Yenikapı, Kabataş, Karaköy, Beşiktaş gibi iskelelere ulaşmak mümkün. İstanbul’un en eski limanlarından biri olan Kadırga Limanı hem tarihî bir mekân hem de deniz ulaşımı için avantajlı konumda.

Haliç’i Hissedin, Tarihi Yarımada’nın Kalbine Yürüyün

Ulus konumunda konaklayan misafirler, hemen yanı başındaki Haliç’in sakin sularını da yakından görme ve hissetme fırsatı buluyor. Bir yandan Haliç manzarasının keyfini çıkarırken, diğer yandan da yürüyerek çok kısa sürede Tarihi Yarımada’nın tam merkezine inebiliyorsunuz.

Ulus Size Kolaylığı ve Konforu Bir Arada Sunuyor

Görüldüğü üzere Ulus bölgesinde kiralanabilir airbnb daireleri, hem Tarihi Yarımada’ya yakınlık hem de konfor açısından birçok avantaja sahip. Tercihinizi bu dairelerden yana kullanarak, tarihe yakınlığın ve modern konforun ayrıcalığını aynı anda yaşayabilirsiniz.